Minik öğrenciler, çetin kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için harekete geçti.

Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt köyü İlköğretim İlkokulu öğrencileri 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle doğada yabani hayvanların beslenmesi için kovalarla taşıdıkları yemleri dere kenarlarına bırakarak, Ardahan ovasında belirlenen alanlarda yemleme çalışması yaptı.

Ardahan Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Sulakyurt İlköğretim İlkokulu öğrencilerine, yaban hayatla ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra minik öğrenciler çetin kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için harekete geçti. Minik öğrenciler kovalarla taşıdıkları yemleri Sulakyurt köyü kenarında bulunan dere kenarına ve karla kaplı alana serpti.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, "Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü olarak merkeze bağlı Sulakyurt İlköğretim Okulunda yaban hayatıyla ilgili sunum yapıldı. Daha sonra öğrencilerimizle doğada göç etmeyen kuşlarımız için yemleme çalışması yaptık. Öğrencilerimiz doğada güzel bir etkinlik yaptılar ve bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.