Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları, Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in başkanlığında yapılan toplantılarda değerlendirildi.
Toplantılarda YGS ve TEOG sonuçlarına göre Ardahan’ın Türkiye ortalamasında ki yeri, bir önceki yıla oranla başarı sıralaması ve genel durumu detaylı bir şekilde ele alındı. Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ve okul müdürlerinin katıldığı toplantılarda, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde ki lise ve ortaokulların müdürleri, kendi okullarıyla ilgili hazırladıkları verileri, sunumlar eşliğinde anlattı.
Sınavların ilk aşamasında ortaya çıkan sonuçlara göre TEOG ve YGS’de daha fazla başarı elde edilmesi için nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda, Vali Ahmet Deniz, sınav sonuçları ve okulların başarı sıralaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.
YGS ve TEOG sınavlarına hazırlık aşamasında öğrencilerin özellikle Bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uygulamasından yoğun olarak yararlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Deniz, okul müdürlerinden bu konuya özen göstermelerini istedi.
Vali Deniz, “Gerek YGS ve gerekse TEOG sınavlarının ilk aşama sonuçlarını ve elde edilen verileri okul müdürlerimizin sunumları eşliğinde okul okul, tek tek detaylı olarak gördük. Bundan sonra yapacağımız şey, tespit ettiğimiz ve gözlemlediğimiz eksiklikler üzerinde yoğunlaşmak olacaktır. Okul müdürlerimizden özel ricam, öğrencilerin EBA’dan daha fazla yararlanmalarını ve daha fazla deneme sınavına katılmalarını sağlasınlar. Bizim daha fazla çalışmamız ve daha fazla gayret sarf etmemiz, yüreğimizi bu işe katmamız lazım” diye konuştu.
Öğrencilerin milli ve manevi değerleri benimseyerek, vatana, millete, devlete ve bayrağı saygılı bireyler olarak yetişmelerinin öneminde de dikkat çeken Vali Deniz, “Öğretmenlerimiz, öğrencileriyle iletişim halinde olsun. Çocuklarımızın iyi birey olarak yetişmesinde şüphesiz en büyük pay öğretmenlerindir. Ayrıca öğrencilerimizi yanlışa bulaştırmaya çalışan, kötü işlere kanalize etmeye çalışanlar olabilir. Bu konuda okul müdürlerimiz dikkatli olsunlar. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyelim” dedi.