Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü coşkuyla ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kocatepe, “O günlerde düşmanınız Rusya, Fransız, İngilizler ve İtalayanlar’dı. Amerikalıların pek sesi çıkmıyor. Bilesiniz ki onlara şimdi Amerika ve Almanya’da eklendi. Hani şair diyordu ya ’Tarih tekerrürden ibarettir’ hiç ibret alınsaydı tarih tekürrür mü ederdi. İşte biz tarihin tekerrür ettiği bu günlerde bu sefer oyunu oyuncusundan öte artık bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız deme noktasına geldik. Onun için Allah’a hamd olsun. Hiç kimse artık benim ülkemde artık Alman ağzıyla konuşmamalı, İngiliz ağzıyla konuşmamalı, Rus ağzıyla konuşmamalı. Çünkü onların bir hedefi var. O hedef hala petrol bölgelerine hala Akdeniz’e körfeze hakim olma hedefleridir. Evet, o zaman Osmanlı hastaydı. İstiyorlardı ki yeşermeye başladığında budayalım, kurumaya başladığında sulayalım. Yani istedikleri gibi oynatıyorlardı. Artık Türkiye oyuncu değil oyun kurucudur hamd olsun” diye konuştu.

Törende, Merkez Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencisi Beste Yağmur Özer’in "Artvin’im” adlı şiiri okumasının ardından, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Vali Ömer Doğanay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, daire amirleri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Vali Doğanay ile beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlediği resim yarışmasındaki öğrencilerin hazırladıkları resim sergisini gezdi.