Bu yıl 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında kutlanan, 28. Vergi Haftası dolayısıyla, Artvin’in Şavşat İlçesi Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İlçe Malmüdürü Oktay Karagöz ve Personeli ziyaret ederek Vergi Haftası’nı kutladı.

Ziyarette Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı’ya Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İlçe Emniyet Amiri İsmail Katı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, İlçe Nüfus Müdürü Nuran Subaşı ve İlçe Tapu Müdürü Fadime Kizir eşlik etti.

Vergi Haftası’nın toplumun tüm kesimlerine verginin benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla kutlandığını dile getiren Kaymakam Ambarcı “Köklü bir vergi bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir. Eğitimden, sağlığa; sanayiden, güvenliğe kadar birçok kurumumuz, tüm vatandaşlarımız için bir yurttaşlık vazifesi olan vergi sayesinde ayakta kalmaktadır. Ayrıca; ülke olarak maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığımız; deprem, sel, yangın vb. felaketlerde, devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gereken maddi kaynak büyük oranda yine vergiler sayesinde karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.