Artvin’de 1 Mart ve 7 Mart haftasında kutlanan ‘Muhasebeciler Haftası’ dolayısıyla Artvin Ticaret Meslek Lisesi, Artvin Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette Artvin SMMMO Başkanı Serdar Yazgan öğrencilere Mali Müşavirliğin zorluklarından ve Mali Müşavir olabilmek için girecekleri sınavlar hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda Artvin SMMMO tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere dağıtılarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Öğrencilerin odalarını ziyaret etmesinden mutlu olduğunu ve odanın geleceği açısından öğrencileri görünce ümitlendiğini dile getiren Yazgan “Bilindiği gibi 1-7 Mart arası muhasebeciler haftası. Bu kapsamında Artvin Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ziyaretimize geldi. Mali müşavirlik mesleğinin zorlukları, nasıl mali müşavir olunduğu konusunda bilgi vermeye çalıştık. Umarım faydalı olmuştur kendilerine teşekkür ediyorum. Artvin SMMMO bazında bakıldığında meslekte biraz düşüş var ama bu da Artvin’in şartlarından kaynaklanıyor. Türkiye genelinde şuan 115 bine yakın mali müşavir, yaklaşık 18 bin stajyerimiz var. Dolayısıyla meslekte hızlı bir artış var, bütün zorluklarına rağmen yoğun bir talep var. Ancak Artvin’de sayıda küçük bir düşüş var, ama ben yeni nesilden ümitliyim. İnşallah Artvin’de de bu sayı hızla artacak” şeklinde konuştu.