Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Şube Müdürlüğü ile İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 10 milyon 419 bin 946 TL değerinde; 1 milyon 222 bin 500 paket sigara, 105 çuval PVC hammaddesi ve 75 kutu ahşap eşyaya ve kaçak eşya naklinde kullanılan araca el konuldu.
KAÇAK SİGARALARI SARP’TAN İSTANBUL’A KADAR TAŞIDI
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yapılan bir çalışmada Sarp Gümrük Kapısı üzerinden ülkemize yönelik sigara kaçakçılığı yapılacağı tespit edildi. Söz konusu sigaraları taşıdığı belirlenen TIR aracı, Sarp Gümrük Kapısından ülkemize girişinden itibaren İstanbul’a varıncaya kadar araç takip sistemi ile Gümrük Muhafaza birimlerince anlık olarak izlendi.
TIR aracının Halkalı gümrüğüne gitmeden, eşyalarını başka bir araca transfer etmeye başlaması üzerine gümrük ekiplerince suçüstü yapıldı. Yapılan detaylı aramada araçta beyan edilen kontrplak maddesi yerine toplam 335 bin paket gümrük kaçağı sigara olduğu gözlendi. Ele konulan sigaralar ile kaçakçılığa karışan aracın gümrüklenmiş değerinin 3 milyon 26 bin 551 TL olduğu belirlendi.
BAĞLANTISI HAYDARPAŞA’DA ÇIKTI
Aynı olayla bağlantılı olarak yapılan istihbarat çalışmalarında, Haydarpaşa Liman sahasında yerleri belirlenen 2 adet konteynerin içerisinde de kaçak sigara bulunduğu belirlendi.
Gümrük Muhafaza ekipleri doğrudan doğruya yerlerini tespit ettikleri konteynerleri fiziki olarak izlemeye aldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından konteynerlerde yapılan aramalarda, konteynerlerin içerisinde 887 bin 500 paket sigara cinsi eşya ile kaçak sigaraları gizlemek maksadıyla konteynerlerin ilk iki sırasına yüklendiği tespit edilen 105 çuval PVC hammaddesi ve 75 kutu ahşap ele geçirildi. Ele geçirilen, sigara, PVC hammaddesi ve ahşap eşyaların gümrüklenmiş değerinin 7 milyon 393 bin 395 TL olduğu bildirildi.
İki kaçakçılık olayında toplam 10 milyon 419 bin 946 TL değerinde; 1 milyon 222 bin 500 paket sigara, 105 çuval PVC hammaddesi ve 75 kutu ahşap eşyaya ve kaçak eşya naklinde kullanılan araca el konuldu. Kontrollü teslimat operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. 4 şüpheli sevk edildikleri Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaçakçılıkla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.