Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir papazın 4 yaşından itibaren 10 yıl boyunca taciz ettiği Elena Franci (29) isimli kadının evinde ölü bulunması ülkeyi karıştırdı. Tacizci papazın cezasının ardından yeniden göreve getirildiği ortaya çıkarken, Rum Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Dört yaşında uyuşturucu bağımlısı babasının annesini bıçaklayarak öldürmesine şahit oldu. Bir rahibe korucuyu aile olması için evlatlık verildi. Bu defa üvey baba tacizi başladı, 10 yaşında polise şikâyet etti, kimseyi inandıramadı. 18’ine gelip reşit olunca dava açtı. Papaz uzun yargılamalar sonucunda iki yıl hapse mahkûm oldu. Rum Kilisesi Meclisi Sen Sinod, hapisten çıkan papazı “Cinsel taciz için üç şahit gerekir” gerekçesiyle akladı ve göreve başlattı. Hem de genç kadınların bulunduğu bir manastırda… Evi de ilkokul yanında… Taciz kurbanı Rum genç kadın dayanamadı ve intihar etti. İşte Güney Kıbrıs’ta 29 yaşında canına kıyan Eleni Francis’in hazin hikâyesi…

 ANNESİNİN KATLİNİ İZLEDİ

Hazin hikâyedeki kurban, Güney Kıbrıs'ta yaşayan Elena Francis (29) adlı genç bir kadın.

Elena 1989’da uyuşturucu bağımlısı bir anne ve babadan dünyaya geldi. Çocukluk yıllarında annbabasının kavgalarına tanık oldu. Babası küçük kızın gözleri önünde, annesini bıçaklayarak öldürdü.