Bursa’da 12 yıl önce 2 bilezik yüzünden işlenen cinayetin altından yasak aşk hikayesi çıktı.
3 ayrı sahte kimlikle kendine yeni hayat kurup gezginler gibi şehir şehir dolaşarak 12 yıl kaçmayı başaran katil zanlısı, hakim karşısında verdiği ifadesinde cinayeti işlediğini kabul edip, “Kocası yaşlı olduğu için beni sevdiğini söyledi. Ben de ona ilgi duymaya başladım. Bana sürekli kaçalım diyordu. Maddi durumum iyi olmadığı için kaçmayı kabul etmedim. Olay günü de kaçmayı teklif etti, kabul etmedim, bu yüzden tartıştık. Masanın üzerindeki bıçağı saplayıp, iple boğdum. Masanın üzerinde iki tane bilezik vardı. Onları alıp kaçtım. Bilezikleri kuyumcuya komşularım sattı. Suçu kabul ediyorum" dedi.
12 SENE SONRA İLK KEZ KONUŞTU
Edinilen bilgiye göre, 2 Temmuz 2004 tarihinde Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazında meydana gelen olayda, iddiaya göre o zaman 28 yaşındaki Havva Öksüzoğlu komşusu Murat K. tarafından 8 aylık bebeğinin gözleri önünde boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Talihsiz kadının kolundaki 2 bilezik için cinayeti işleyen Murat K. bunları kuyumcuya satıp kayıplara karıştı. Kuyumcunun ifadesi ve şahsın ortadan kaybolması üzerine olayı Murat K.’nın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olaydan sonra kayıplara karışan Murat K. sahte kimlikle kendisine yeni bir hayat kurdu. Dosya ise faili firar olarak tozlu raflara kaldırıldı. Cinayet Masası dedektifleri, eski olaylarla ilgili dosyaları 2 ay önce yeniden açtı. Murat K.’nın akrabalarına ulaşıldı. Onların ifadeleri ve bağlantılarından Murat K.’ya ulaşıldı. Şahsın Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde elektrikçilik yaptığı belirlendi. Kendisine sahte kimlikle yeni bir hayat kuran Murat K. karşısında cinayet masası dedektiflerini görünce büyük şok yaşadı.
’’KOCASI YAŞLI OLDUĞU İÇİN BENİ SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ BEN DE ONA İLGİ DUYMAYA BAŞLADIM’’
Hakkında düzenlenen, "Kasten adam öldürmek ve Gasp" evrakıyla adliyeye sevk edilen Murat K. hakim karşısında verdiği ifadesinde suskunluğunu bozdu. Öldürdüğü Havva Öksüzoğlu ile komşu olduklarını, ailece görüştüklerini, daha sonrasında ise aralarında yakınlaşma olduğunu dile getirdi.
Gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Murat K. verdiği ifadesinde, "Havva Öksüzoğlu ile komşuyduk. Birbirimize gelip gidiyorduk. Kocası yaşlı olduğu için beni sevdiğini söyledi. Bende ona ilgi duymaya başladım. Bu ilgiden sonra bana sürekli kaçalım diyordu. Ben bu teklifi kabul etmedim. Olay günü evine gittim. Çocuğu uyuyordu. Yine kaçma teklifinde bulundu. Ekonomik durumumun iyi olmadığını söyledim ve kaçma taraftarı olmadım. Bu yüzden tartışmaya başladık. Masanın üzerinde bulunan bıçağı elime alıp önce onu bıçakladım, sonrada iple boğdum. Masanın üzerinde 2 tane bilezik duruyordu. Onları alarak kaçtım. Bilezikleri komşularım sattı. Bu olayın ardından şehirden uzaklaştım. Farklı farklı illerde yaşadım. Suçu kabul ediyorum” dedi.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan zanlı Murat K., nitelikli yağma, ve kasten adam öldürmek suçlarından tutuklandı.