Yaz tatilini geçirmek için ailesiyle Kastamonu’nun Cide ilçesine gelen genç Kubilay’dan haber alınamıyor.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan yaz tatilini geçirmek için ailesiyle birlikte Cide’ye gelen Kubilay Işık (16) Memiş Mahallesinde ki evinden dün akşam 20:00 sularında internet kafeye gitmek için ayrıldı. Burada yaklaşık 2 saat oturan Işık, saat 22:00 gibi, kafeden ayrıldığı görülüyor. Cep telefonu gibi diğer kişiler eşyalarını da yanına almayan Kubilay Işık, o gece eve dönmedi. Ailenin Cide Emniyet Müdürlüğüne giderek kayıp başvurusu yaptığı genç çocuk, yakınları tarafından gece boyu her yerde aramasına rağmen bulunamadı.
Oğlunun sakin bir yapıya sahip biri olduğunu anlatan Anne Özlem Işık, hayatından endişe ettiklerini belirtti. Oğlunun kandırılmış olduğunu düşündüklerini ifade eden Işık, "Oğlum sakin yapıya sahip uysal kişilikte bir çocuktur. Habersiz hiç bir yere gitmez, o gece internet kafeye gitmek için benden izin istedi. Sonrasında eve gelmeyince aradık ama telefonu evde çaldı. Gece boyunca gideceği yerlere baktık. Sonra emniyete giderek kayıp başvurusunda bulunduk" dedi.
"Oğlumun kaçırıldığını düşünüyoruz"
Anne Özlem Işık, "Oğlum Kubilay’ın telefonu sabah çaldı açtığımızda telefon eden kişi, ’Allahu Ekber Kubilay" dedi. Kim olduğunu sorduğumuzda başka bir şey demeden telefonu kapattı. Oğlumun İŞİD benzeri terör örgütleri tarafından kandırılarak kaçırılmış olmasından korkuyoruz. Görevli kişilere telefonun araştırılması için teslim ettik. Çocuğumun üzerinde o akşam kırmızı bir tişört ve kot pantolon vardı. Ailece perişan durumdayız, çocuğumu gören yada yerini bilenlerin insanlık namına en yakın kolluk kuvvetlerine haber versin" diye konuştu.
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Arama Kurtarma (UMKE) ekipleri de ilçeye gelerek genç çocuğun bulunması için çalışma başlattığı öğrenildi.