Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan şahıs, 17 saat sonra ağaç dibinde uyurken bulundu.

Edinilen bilgiye göre, İnebolu’da Yakaboyu Köyünde ikamet eden 23 yaşındaki Ekrem Karahasan, saat 22.00 sularında evin yakınındaki hayvan damının kapısını kapatmak üzere evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine endişeye kapılan Ekrem Karahasan’ın yakınları, bir süre oğullarını aradıktan sonra eve geri döndüler. Sabah saatlerinde de eve dönmeyince Ekrem Karahasan’ın yakınları, jandarmayı arayarak kayıp ihbarında bulundu. Jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmaları için Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinden (UMKE) yardım istedi.

Jandarma ve AFAD ekipleri, Yakaboyu Köyü’ne gelerek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekrem Karahasan, Yakaboyu Köyüne 4 kilometre uzaklığında bulunan kavaklık alanda ağaçların dibinde uyurken bulundu. İz takip köpeklerinin de arama kurtarma faaliyetlerinde katıldığı olayda UMKE ekipleri, bulunan kayıp Ekrem Karahasan’ı sağlık kontrolünden geçirdi. Ardından Ekrem Karahasan, jandarma ekiplerince ailesine teslim edildi. Oğullarının bulunmasına sevinen aile, gözyaşlarını tutamadı.