Denizli’nin Kale ilçesinde 2 öğrenci yurdu ve bir derneğe yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 2’si tutuklandı.
Denizli’nin Kale ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen soruşturma kapsamında 1 dernek ile 2 öğrenci yurduna operasyon düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Mahkemeye çıkarılan Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet E. ile Cevher Paşa Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim K., ’terör örgütüne üye olmak’, ’terör örgütüne finansal destek sağlamak’, ’terör örgütü propagandası yaparak eleman yetiştirmek’ ve ’devletin birliğini bozmak’ suçlarından tutuklandı. Kız yurdu görevlisi Hülya E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Operasyonda çok sayıda dosya, harddisk, Fethullah Gülen kitabı ve askeri kamuflaj ele geçirilmişti. Bazı belgelerin de kazan dairesinde yakıldığı tespit edilmişti.