Karabük’ün Yenice ilçesinde çıkan yangın sonrası 3 binanın çatısı alevlere teslim oldu. Yangında can kaybı olmazken, Yenice belediyesi itfaiye ekipleri ve orman İşlet Müdürlüğü arazözlerin yardımı ile yangın yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası kontrol altına alınarak söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Yenice Belediye binası karşısında Hamit Özgün’e ait apartmanın bacasından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede çatıyı sardı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangın yan yana bitişik olan 2 binanın çatısına sıçradı. Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine Yenice Belediyesine ait itfaiye araçları ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Maddi hasarın meydana geldiği yangında yaralı ve can kaybı olmadı.
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yangının 5 katlı bir apartmanın çatı katından başlayarak bitişik durumdaki diğer 2 apartmanın çatısına da sıçradığını söyledi.
Çaylı, binaların bitişik olması ve sokağın darlığı nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahale sırasında zorlandığını da belirterek, “ Belediyemize ait itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerin yardımı ile yangını dairelere sıçramadan daha da sıçramadan kontrol altına alarak söndürdük” dedi.
Olayla ilgili olarak polis ekipleri ise soruşturma başlattı.