Havaların ısınmasıyla birlikte açık bırakılan pencerelerden girdikleri 65 ev ve iş yerinden hırsızlık yapan 16 kişilik şebeke, polisin operasyonu ile çökertildi. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 10 çalıntı otomobil ve 2 ruhsatsız silah ele geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Feyzi E. liderliğindeki hırsızlık ve suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis, düzenlediği operasyonda çete lideri olduğu öne sürülen Feyzi E.’nin de aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 10 adet çalıntı otomobil, 2 adet ruhsatsız tabanca, 33 adet fişek 10 telefon ele geçirilirken, şüphelilerin hırsızlıktan birçok suç kaydının olduğu belirlendi.
AÇIK BIRAKILAN PENCERELERDEN EVLERE GİRDİLER
Polis tarafından yapılan soruşturmada, şüphelilerin havaların sıcak olması nedeniyle geceleyin açık bırakılan pencerelerden evlere girdikleri belirlendi. Evde buldukları cep telefonu, nakit para ve ziynet eşyalarını çalan hırsızların giderken içeride buldukları oto kontak anahtarlarını da aldıkları öğrenildi. Şüphelilerin park halindeki otoları kontak anahtarını kullanıp çaldıkları belirtildi. 3-4 kişilik gruplar halinde çalışan şüphelilerin 65 ayrı ev ve iş yeri hırsızlığı olayının faili olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin sorgularının devam ettiği, gözaltı sayısının alınan ifadeler doğrultusunda artabileceği belirtildi.