Siirt Valiliği, Eruh Belediyesince 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirmeyi planlanan "8’inci Eruh Çırav Kültür Sanat ve Doğa Festivali"nin kamu düzeni ve güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını bildirdi.
Siirt Valiliği, 15 Ağustos PKK/KONGRA-GEL bölücü terör örgütünün Eruh ilçesine yapmış olduğu silahlı saldırının yıl dönümü olduğu gerekçesiyle 14-15-16 Ağustos 2016 günlerinde her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma gibi etkinliklerin yasaklandığı bildirdi.
Açıklamada, "Eruh Belediye Başkanlığı tarafından, 15 Ağustos 2016 tarihinde saat 15.30 - 23.00 arasında ‘VIII. Eruh-Çırav Kültür ve Doğa Festivali’ düzenleme talebi, İlçe Kaymakamlığımıza bildirilmiştir.15 Ağustos PKK/KONGRA-GEL bölücü terör örgütünün 1984 yılında Siirt İli Eruh İlçesinde yapmış olduğu silahlı saldırının yıldönümü olması dolayısı ‘2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun Üçüncü Bölüm Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler başlıklı, (m) fıkrası, "Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak" gereği; Eruh ilçemiz de düzenlenmesi planlanan ‘VIII. Eruh-Çırav Kültür ve Doğa Festivali’nin yanı sıra, ilimiz genelinde, 14-15-16/08/2016 günlerinde, ‘2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, vb. türdeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle Valiliğimizce yasaklanmıştır" denildi.