Adana polisi yaptığı operasyonda bir depoda, piyasa değeri 650 bin lira olan 21 ton kaçak içki ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Mahallesi’nde bir evin altında depo olarak kullanılan yerde kaçak içki imal edildiği ihbarını aldı. Polisin eve yaptığı baskında depoda yapılan incelemelerde, her biri 200 litre olmak üzere toplam 100 adet varilde 20 ton fermantasyon halinde, bir ton da satışa hazır olmak üzere toplam 21 ton kaçak rakı ile birlikte rakı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Kaçak içkiler, savcılık talimatıyla olay yerinde imha edilirken, operasyonda gözaltına alınan bir kişinin, emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Depoda üretilen kaçak rakıların da, kent genelindeki eğlence mekanları, restoran ve Tekel büfelerine satılmak istendiği öğrenildi. Polis tarafından ele geçirilen 21 tonluk kaçak rakının piyasa değerinin 650 bin lira olduğu bildirildi.