Adana’da otopark sorunu yüzünden tartıştıkları karı kocayı tabancayla öldürdükleri iddia edilen zanlılar adliyeye sevk edildi.
Çukurova ilçesi, Toros Mahallesi 78137 Sokak’ta dün gece meydana gelen olayda, oturduğu apartmanın garajındaki cipini çıkarmak isteyen giyim firması sahibi Tekin Özmetin (35), arkasında daha önce husumetli olduğu Hasan Uçar’ın (54) otomobili bulunduğu için aracını çıkaramadı. Özmetin, polisi arayarak yardım istedi.
Polise, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı kavgalı olduğu Uçar ile konuşmak istemediği için yardım istediğini belirten Özmetin, beklemeye başladı. Bu sırada Hasan Uçar’ın ağabeyi Sadık Uçar (59), Tekin Özmetin ile merdiven dairesinde tartışmaya başladı. Bu sırada 6. kattaki evinden tabancısını alıp 3. kattaki Tekin Özmetin’in evine inen Hasan Uçar, art arda ateş etmeye başladı. Olayda Tekin Özmetin (35) ve eşi Sinem Özmetin (38) hayatını kaybetti.
Cinayetten sonra gözaltına alınan Hasan Uçar ile ağabeyi Sadık Uçar’ın emniyetteki sorgulamaları tamamlandı. Zanlılar adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Çelik yelek giydirilen Hasan Uçar, basın mensuplarının "Neden öldürdün?" sorusuna, "Bize sürekli küfür ediyordu" diyerek yanıt verdi.
Sağlık raporu alınan Hasan Uçar çıkışta da basın mensuplarının soruları üzerine, "Anama, bacıma, bana sürekli küfür ediyordu. Onları öldürmek için sıkmadım. Başlarına denk geldi. Çok pişmanım. Ateş ettiğimde yan yanalardı kadın da öldü" dedi.
Öldürdüğü çiftin çocuklarına küfür ettiği iddialarını kabul etmeyen Uçar, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Sürekli o bize küfrediyordu. Cinayet de o yüzden işlendi. Ben kesinlikle öldürmek istemedim" diye konuştu.
Zanlılar daha sonra adliyeye götürüldü.