Afyonkarahisar’da, FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Afyon merkezli 7 ilde yapıldığı belirtilen operasyonda yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde terör örgütü FETÖ-PDY yapılanmasına yönelik polis tarafından şafak vakti operasyon yapıldı. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonda kentin önemli iş adamlarından A.A., R.Ö. ve M.Ö. gibi bir çok ismin de gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sağlık kontrolü için getirilirken, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülenen şahıslar, basın mensuplarının “niçin gözaltındasınız” sorusuna ise “öğreneceğiz bakalım” yanıtını verdi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgilerde, Afyonkarahisar merkezli olarak operasyonun Aydın, İstanbul, Uşak, Kayseri, İzmir ve Balıkesir’de olmak üzere toplamda 7 kentte yapıldığı öğrenildi.
Gözaltına alınan yaklaşık 20 şahsın bulunduğu öne sürülürken, şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.