Ağrı’da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 4 PKK’lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.
Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Sinek Yaylası mevkiinde son bir hafta içinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bölgede bulunan yaylacılardan sözde ‘vergilendirme’ adı altında para ve erzak temin gayreti içerisinde bulunduklarına dair bilgiler elde edilmesi üzerine; İl Jandarma Komutanlığımızca 19 Ağustos 2016 günü bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyon sırasında, teröristlerce yaylacıların bulunduğu çadırlar arasından ateş açılmış ve 3 güvenlik görevlimiz yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimizce sivil vatandaşlara zarar verilmemesi için ilk etapta çadırlara ateş edilmemiş olup; havanın aydınlanmasına müteakip yapılan temas araması faaliyetinde, aralarında Sinek bölgesi eski sorumlusu Adil kod adlı Y.S.’nin de bulunduğu 4 PKK’lı terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.
Ele geçirilen mühimmatlarla ilgili de bilgilerin verildiği açıklamada, "Olay bölgesinde yapılan aramada 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet el bombası, 11 adet Kalesnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 4 adet M-6 piyade tüfeğine ait şarjör, 90 adet 5.6 mm M-16 piyade tüfeğine ait fişek, 150 adet 7.62 mm Kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 18 adet Zagros keskin nişancı tüfeğine ait fişek, 1 adet eylem yapmak maksadıyla keşfi yapılmış kritik kamu binalarının işaretlendiği harita ele geçirilmiştir" denildi.
Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 iş birlikçi şahsın gözaltına alındığı belirtildi.