Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ağustos sayı faaliyetleriyle alakalı açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 5 bin 370 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 5, diğer illerden değişik suçlardan aranan 12, şüpheli olmak üzere toplam 17 kişi yakalanmıştır” denildi.
Kasten öldürme olayının zanlısı yakalandı
Açıklamanın devamında, 2010 yılında Van İli Çaldıran İlçesinde meydana gelen “Kasten Öldürme” olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar yapıldığı belirtilerek, “Kasten öldürme olayının zanlısına ait ikamet adresi tespit edildi. Bahse konu olayın zanlısı 22.08.2016 tarihinde üzerinde bulunan sahte kimlikle beraber yakalanarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı, cezaevine teslim edildi” denildi.
İstiklal mahallesinde bulunan işyerinde gerçekleşen hırsızlık olayının şüphelilerinden ikisi yakalandı
Açıklamanın devamında, İstiklal mahallesinde bulunan işyerinde gerçekleşen hırsızlık olayının şüphelilerinden ikisinin yakalandı yer verilirken, "İlimizde faaliyet gösteren bir işyerinde 23 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen hırsızlık olayında bir miktar nakit para ve malzemenin çalınması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde olayın şüphelileri tespit edildi. Tespit edilen şüphelilerden ikisi çevre İllerde yakalandı. Diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmekte” denildi.
Gölpazarı’nda iki ayrı iş yerinden hırsızlık olayının şüphelisi yakalandı
Açıklamada, Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde 19 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinde iki ayrı işyerinde gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili olarak çalışmalar başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan 2 hırsızlık Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde her iki olayın da şüphelisinin aynı şüpheli şahıs olduğu tespit edildi. Tespit edilen şüpheli 02 Eylül 2016 tarihinde ekiplerimiz tarafından Sakarya ilinde yakalanarak, Gölpazarı İlçemizde adli makamlara çıkarıldı. Şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Bilecik’te baz İstasyonunda hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı
Açıklamada Asayiş Şube Müdürlüğünün faaliylerine devam edilirken,”İlimiz Bahçelievler Mahallesinde bulunan baz istasyonunun konteynırı içerisinde bulunan malzemelerin 26 Ağustos 2016 tarihinde çalınması olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerimizin başlattığı araştırma ve yakalama çalışmaları neticesinde olayın şüphelileri tespit edildi. Tespit edilen şüpheliler yakalanarak adli makamlara intikal ettirildi.
Ayrıca, ilimizde faaliyet gösteren bir işyerinde 08 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen hırsızlık olayında bir miktar malzemenin çalınması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi tespit edildi. Tespit edilen şüpheli yakalanarak adli makamlara intikal ettirildi” denildi.
Kişi ve araçlar üzerinde sıkı denetim
Açıklamada kişi ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerden bahsedilerek, “İlimizde rutin olarak gerçekleştirilen kontrollerde iki adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Şüpheliler ruhsatsız silah bulundurma suçundan yakalanarak adli makamlara sevk edildi.İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restoran, 15 adet kıraathane, 14 adet kafe, 7 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Kabahat nevi suçlarla ilgili olarak, sarhoşluktan 4, Gürültüden 1, Ruhsatsız Silah Taşımaktan 2 olmak üzere toplam 7 kişiye idari para cezası uygulanmıştır” denildi.
Trafik Denetimleri
Ayrıca trafik denetimleri kapsamında 4 bin 326 şahsa cezai işlem uygulandığının da yer aldığı açıklamada, şunlara da yer verildi:
“Hız ihlali yapan 3 bin 199 sürücüye, alkollü araç kullanan 30 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 2 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 4 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 6 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 268 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 276 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 6 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 20 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 52 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 460 sürücüye olmak üzere Toplam 4 bin 326 şahsa cezai işlem uygulanmıştır.”
Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.