İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan ve gözaltına alınarak tekrar adliyeye sevk edilen gazeteci Ahmet Altan “Darbeye teşebbüs” ve “terör örgütü üyeliği” suçlarından tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteci Ahmet Altan, savcılığın aynı gün itirazı üzerine hakkında çıkarılan yakalama kararı gereği dün gece gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altan, bu sabah adliyeye getirilerek önce soruşturma savcılığına ardından mahkemeye çıkarıldı.İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade veren Altan’ın hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi.
İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği kararında, Altan’ın, yasada öngörülen ceza miktarı, işlediği iddia edilen suçların katalog suçlardan oluşu, tutuklama yasağı ve yargılama engeli bulunmaması ve kaç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Altan ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan gözaltına alınmış, emniyetteki işlemleri tamamlanan Altan kardeşler 12 gün sonra adliyeye getirilmişti.
Soruşturma savcılığı Altan Kardeşleri, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etmişti.
Mehmet Altan tutuklanmış Ahmet Altan serbest bırakılmıştı
Nöbetçi hakimlik, Mehmet Altan’ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verirken Ahmet Altan’ın ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetmişti.
Yakalama kararı çıkarılmıştı
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Ahmet Altan’ın serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Ahmet Altan’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararının kaldırılmasına, Altan hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti. Altan dün gece tekrar gözaltına alınmıştı.