Yıllarca şehir efsanesi gibi, dilden dile dolanan “ Treni Kahramanmaraş’a iş adamları girdirmiyor ! “ sözüne bir türlü yanıt bulunamazken, Aksu Çayının kirletilmesinde de iş adamlarının daha çok para kazanma hırsı yattığı iddia ediliyor.

Hal böyle olunca da Sır barajına kadar, Kahramanmaraş ekolojik dengesi bozuluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kahramanmaraş Aksu Çayı’na temiz raporu verilmesinin ardından, duruma Kahramanmaraşlı vatandaşlar binlerce paylaşım yaparak tepki göstermişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince 2040 yılı göz önüne alınarak yapılan, biyoloji atık su arıtma tesisi tarafından %98 i temizlenen ancak sürekli fabrikaların atık sularının aktığı Aksu Çayında bir türlü istenilen noktaya gelinemedi.

Özellikle şehir içinde bulunan dereler vasıtasıyla çaya akan su kötü koku, pis koku, kötü görüntü ve halkın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın en aktif sitesi olan Haber46’nın sürekli gündeme getirdiği ve bu şehrin namusu pozisyonunda olan Aksu Çayı temizlenene kadar yazılarımızın devam edeceğini bildirirken istihbarat servisimizin edindiği bir iddia ise gündemi adeta sarsacak cinsten.

İddialara göre, Şehirde gelişimi istemeyen sadece fabrikalarını büyütmek için girişimlerde bulunan bazı iş adamları yasalardaki bazı boşlukları kullanarak adeta çevre terörü yaratıyor.

7 fabrika tarafından Aksu Çayı kirletilirken, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un girişimleriyle 100 milyon Euro değerinde, Atık su arıtma tesisinin projelendirilmesi yapılmıştı.

İlçelerinden Şehir merkezine yıllarca göç alan Kahramanmaraş, kendi kabuğunu kıramazken, kavşak noktasında olan konumunu ise hala kullanamıyor.

İşte tamda bu esnada, neden kullanılamadığını araştıran istihbarat ekibimiz “ Az olsun benim olsun “ mantığıyla hareket eden para baronlarının bu işi engellediğini ve dışarıdan gelen yatırımcıya korku verildiği bir pasta yenecekse biz yeriz mantığıyla hareket edildiğini öğrendi.

Korkusuz ve cesur haberleriyle gündem oluşturan Haber46 bu konunun üstüne gideceğini ve yetkililer bir çözüm bulana dek haberleri, köşe yazıları ve yorumlarıyla bu işin üstünde olacağını kamuoyuna bildiriyor.