Antalya’nın Alanya ilçesinde, Duran Çalan’ı evinin önünde döverek ölümüne neden olan iki zanlı toplam 55 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Oba Mahallesi’ndeki evinin önünde 4 Ekim 2014 tarihinde yaşanan kavgada 34 yaşındaki Duran Çalan, üç kişi tarafından öldüresiye dövüldü. Dayak nedeniyle ağır darbe alan ve genel vücut travması geçiren Çalan, tedavi gördüğü Alanya Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
31 Aralık 2015 tarihinde Alanya İlçe Jandarma Ekipleri Duran Çalan’ı darp eden iki şüphelilerden Yunus Ö. (26) ve Salih K.’yı (19) saklandıkları evde kıskıvrak yakaladı. İki zanlı çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İki şüpheli son kez hakim karşısına çıktı. Alanya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ’Başka bir suçu işleyememekten infialle öldürme’ suçundan yargılanan Yunus Ö. ve Salih K. pişman olduklarını söyledi.
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık Yunus Ö.’yü başka bir suçu işleyememekten infialle öldürme suçundan 25 yıl hapis, yaralama suçundan 6 ay 20 gün hapis ve nitelikli konut dokunulmazlığın ihlal suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırdı.
Salih K. ise başka bir suçu işleyememekten infiaalle öldürme’ suçundan 25 yıl hapis, nitelikli konut dokunulmazlığın ihlal suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çaptırıldı. Yunus Ö. ve Salih K. tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.