Antalya’nın Alanya ilçesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 özel okul, 2 dershane ve 7 yurt tüm varlıklarıyla kamuya devredildi.
Alanya Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelenin devam ettiğini belirtilerek, yapılan son çalışmalar doğrultusunda 7 kamu çalışanın daha görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, "Alanya genelinde kamuda açığa alınan personel sayısı 179’a ulaştı. Fetullahçı Terör Örgütü’yle sivil alanda yapılan mücadeleler çerçevesinde de gözaltında bulunan 30 kişiden 22‘si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol ve 5 kişide Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı" denildi.
Okullar, dershaneler ve yurtlar kamuya devredildi
Öte yandan Alanya’da Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) bağlantılı olduğu tespit edilen ve Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ve mahkemece verilen karar doğrultusunda 5 özel okul, 2 dershane ve 7 yurdun tüm varlıkları ile birlikte kamuya devredildiği belirtildi.
Alanya halkının hain darbe kalkışmasına karşı dik durduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine kasteden Fetullahçı Terör Örgütü’nün gerek sivil, gerekse kamudaki ayağıyla hassasiyetle mücadelenin devam ettiğini söyledi.
"Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok"
Kaymakam Tanrıseven, "Bu hain örgütün kamu kurum ve kuruluşlarında ve sivil ortamdaki destekçilerini tek tek ortaya çıkarılırken çok hassas davranıyoruz, çünkü suçlu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. İnsanların haksızlığa uğramasına izin veremeyeceğiz. Mahkeme kararları doğrultusunda bu örgüte ait kurumlar kamuya devredilirken, üst mercilerin değerlendirmesi doğrultusunda da görevden almalar devam ediyor. Hukuk çerçevesinde etkin mücadelemiz sürecek" dedi.