Antalya’nın Alanya ilçesinde şiddetli rüzgar ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına sonucu bir caminin minaresi yıkıldı, birçok sera zarar gördü, devrilen ağaçlar yolları kapattı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün fırtına uyarısında bulunduğu Alanya’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji verilerine göre saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, ilçeye 30 kilometre uzaklıkta olan Süleymanlar Mahallesindeki Süleymanlar Cami’nin minaresi devrilerek yıkıldı. Civar mahallerde de fırtına birçok ağacı kökünden söktü, yollara devrilen çam ağaçları yolları kapattı ve elektrik direkleri devrildi. Bahçe ve seralar kullanılmaz hale geldi.
Türtaş Mahallesi’nde oturan çiftçi Mehmet Duman, kısa sürede fırtınanın her şeyi yakıp yıktığını belirterek;" Fırtına dün akşam başlamıştı, öğlene kadar devam etti. Bugün sabah 8’den sonra fırtına seraları yerle bir etti. Biz geçimimiz seralardan sağlıyoruz. Başka geçim kaynağımız yok. Böyle giderse aç kalacağız. Sadece benim serada şu anda 50 bin TL zarar var. Akşam don olduğunda bu domatesler de zarar görecek. Mahallemizde 35 yıldır çiftçilik yapan ve hiç serası kalmayanlar var. Kredi alıp, borçlu olanlar var" dedi.
Çiftçi Kemal Çay ise “mahallemiz perişan yolumuz kapalı elektriğimiz yok muhtar yok seralar evler yıkık dökük."diye konuştu.