Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı 17 şüpheliden 15’i gözaltına alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı çıkan iki şüphelinin de Alaplı Emniyeti’ne gelerek teslim olduğu öğrenildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bazı ev ve iş yerlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Yapılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı olan ve mütevelli heyette yer aldığı tespit edilen 17 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor. 17 şüpheliden 15’i gözaltına alınmıştı, haklarında arama kararı çıkan diğer 2 şüpheli de Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.
Emniyetteki sorguları süren A.K., E.B., M.Y., H.A., İ.K., U.Ç., H.Y., H.Y., A.Y., M.Y., R.Ç., İ.A., U.Y., A.A., İ.S., O.Ö. ve O.Y. isimli şahısların KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniliyor.
Polis ekipleri şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaparken bazı dokümanlar, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el konulduğu öğrenildi.