Ali İsmail Korkmaz davasında kararın açıklanmasının ardından ailesi adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Anne Emel Korkmaz, “19 yaşındaki bir çocuğun canı bu kadar değerli bu ülkede” diyerek karara tepki gösterdi.
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi kararın ardından adliye binası çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Anne Emel Korkmaz, “Türkiye’nin adaleti buymuş diyorum, başka bir şey demiyorum. 19 yaşındaki bir çocuğun canı bu kadar değerli bu ülkede” diyerek karara tepki gösterirken, Baba Şahap Korkmaz ise, “Bu şekilde katilleri koruyorlar, sahip çıkıyorlar. O yüzden olaylar devam ediyor, insanlar öldürülmeye devam ediyor. Böyle sonuçlar böyle insanların türemesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.
“KARARDAN MEMNUN DEĞİLİZ”
Karardan memnun olmadıklarını kaydeden Ağabey Gürkan Korkmaz ise, “Karar değişmedi. Aslında bekliyorduk ama adalet duygumuz incindi. Karardan memnun değiliz. 19 yaşındaki gencin eziyet çektirilerek öldürülmesini cezası bu değil. Yargıtay esasa ilişkin incelemedi, usule ilişkin inceleme yaptı. Bugün usuldeki eksikleri tamamlayıp aynı kararı verdi. Yeni bir gelişme var. Sanık fırıncılar açısından tahliye kararı verildi, Yargıtay’a itirazlarımızı yapacağız. İki yılı aşkın süredir yargılama devam ediyor, Kayseri halkı, diğer illerden gelen insanlar, siyasi parti temsilcileri ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
“KARARLA KAMU GÖREVLİLERİ KORUNDU”
Avukat Ayhan Erdoğan, mahkemenin sadece usule ilişkin esasları tamamladığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önceki kararın tekrarı. Polisler açısından tahliye yok. Fakat bizim beklentimiz kasten öldürmeye ilişkin olduğu için verilen karardan memnun değiliz. Yargıtay aşamasında kabul görürse tekrar tutuklamayla sonuçlanabileceğini düşünüyoruz. Bu karar kamu görevlilerini korumaya yönelik bir karardır. Kamu görevlileri bu şekilde korunmaya devam edilirse, Türkiye’de yurttaşların işkence görmesine yönelik sonuçlar görebiliriz. Kararı yerinde bulmuyoruz. Yargıtay’a temyiz edeceğiz. Verilen kararın kasten öldürme üzerine ilişkin olması gerektiğini düşünüyoruz. Mahkeme dosyayı bu yönden ele almamıştır. Yargıtay’ın dosyayı bu yönden inceleyeceğini düşünüyoruz, tabi ki bağımsız bir Yargıtay kalmışsa.”
CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise karar ile adaletin katledildiğini savundu. Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “Bugün vatanseverlikten bahsedenler ne yazık ki vatan hainidir, çünkü en demokratik hakkını milyonlarca insanın olduğu gibi bunu hayata geçirmeye çalışan Ali İsmail katledilmiştir. Dolayısıyla vatansever diye ilan edilenlerin bu suçu işlediği görülenlerin yarın başka suçu işleyecektir. Dolayısıyla hak ihlallerine karşı duran gençlerimize yapılanlar unutulmamalıdır. Bu emri ben verim diyenler, asıl vatan hain hainidir. Sur’da, Lice’de bir çok insanın öldürülmesine neden olan, barış dilini bırakıp rant sağlamaya çalışan siyasiler vatan hainidir. Ali İsmail ve diğer gençlerin onurumuz olduğunu ve bu davaları takip edeceğimizi ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.