Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup gösterici, teröre destek vermekle suçladıkları Berlin yönetimini protesto ederek konsolosluğa siyah çelenk bıraktı. Eylem sırasında konsolosluk çevresi, polis tarafından yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. Konsolosluk binasının bulunduğu cadde ve ara sokaklar güvenlik güçlerince araç trafiğine kapatılırken, vatandaşların geçişi üst aramasından sonra sağlandı. Diriliş Başkanları adlı grup, ellerinde taşıdıkları “Almanya şaşırma sabrımızı taşırma” pankart ve dövizlerle tepki göstererek binanın girişine siyah çelenk bıraktı.
Büyük bir Türk bayrağının açıldığı gösteride grup adına basın açıklaması yapan Diriliş Başkanları İstanbul İl Başkanı Murat Şahin, Berlin yönetiminin teröre destek verdiğini öne sürerek, “Daha önce buraya gelerek Alman devletiyle ilgili düşüncelerimizi aktarmıştık ve uyarılarda bulunmuştuk. Ama görüyoruz ki; uyarılarımızı dikkate almamış gözüküyorsunuz. Tarihte zor günleri olduğunda biz Alman halkından, kendi devletiyle başı derde girmiş insanlarına kucak açıp kendi ülkemizde onlara şan ve şeref verdik. Sözünü ettiğimiz süreçte Alman milletine ihanet etmiş hiçbir kimseyi ülkemizde barındırmadık. Bize ders vermeye kalkışan mazileri kirli ve karanlık olanlar, ülkemizden kaçan demokrasi ve vatan hainlerine sahip çıkmaktadırlar. Görünüş odur ki; Alman dostlarımız Türk devletine değil de Can Dündar ve demokrasi ve halk düşmanı darbeci vatan hainlerine sahip çıkar görünmektedirler” dedi.
Alman hükümetinin terör örgütü FETÖ/PDY ile PKK ve yandaşlarına sahip çıktığına vurgu yapılan eylem, grup adına Genel Başkan Hasan Türksel ve bazı dernek üyelerinin konsolosluk binasının girişine bıraktığı siyah çelenk ile son buldu.
Polis, yapılan protesto eyleminin ardından İnönü Caddesi ve Miralay Şefik Bey Sokak ile diplomatik temsilciliğe çıkan diğer yolları yaya ve araç trafiğine açtı.