FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Amasya’da başlatılan soruşturma kapsamında polisin operasyonları sürüyor. Operasyonlar Merzifon ile Suluova’da yürütülüyor.
Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan Amasya’nın Merzifon ilçesinde haklarında yakalama kararı çıkartılan S.A. ile eşi S.A.’nın evlerinde arama yapıldı. 21 Temmuz’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurt dışına çıktıkları belirlenen çiftin aile bireylerinin de bulunduğu evlerinde yapılan aramada üyesi oldukları Hayderiye Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği’nin aynı tarihli dernek genel kurul fesih evrakları, ’Türkçe İncil’ ve bazı materyallere el konuldu.
Soruşturma kapsamında Merzifon’da gözaltına alınan bir iş yeri sahibi M.Y.K’nın evinde yapılan aramada ‘B’ serili 1 dolar ile ‘Cihan’ ibareli seçim görevlisi kimlik kartı, bir adet tabanca ve tüfek ile bilgisayar malzemeleri bulundu. M.Y.K.’nın sorgusu sürüyor.
Suluova’da da 16 iş yerinde arama yapılırken, gözaltı sonrası savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan 10 esnaf adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca 2 esnafında emniyetteki sorgusu sürüyor.
Soruşturma kapsamında il merkezinde polis tarafından gözaltına gardiyan O.K., emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.