Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Şafak Anaokulu, el yapımı patlayıcı ile yakıldı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.30 sıralarında İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından Şafak Anaokulu’na el yapımı patlayıcı(EYP) ile saldırı düzenledi.
Okulun önündeki beyaz bayrak direğini yerinden sökerek okulun kapısını kıran kişiler, okulun içine piknik tüpü ile güçlendirilmiş EYP atarak uzaklaştı. Bombanın patlaması sonucunda okulda çıkan ve büyük zarara neden olan yangın, ifaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
"ANAYASAL BİR SUÇTUR"
Saldırı ile ilgili bir açıklamada bulunan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, “Nedeni ne olursa olsun okullara, eğitim yuvalarına yapılan saldırılar asla ve asla kabul edilemez. Çocukların eğitim öğretim hakkını engellemek anayasal bir suçtur. Okullarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.
BİR YIL İÇİNDE KUNDAKLANAN 20. OKUL"
Son zamanlarda okullara düzenlenen saldırıların arttığını ifade eden Yavuzer, “Bir yıl içinde 20 den fazla okulumuza saldırı düzenlendi. Tüm derneklerden, sendikalardan ve STK’lardan bu tür eylemlerin karşısında sessiz kalmamalarını, seslerini yükselterek bu çirkin ve menfur saldırıları teskin etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
Okulun en kısa sürede eskisinden daha güzel hale getirileceğini dile getiren Yavuzer, bu tür saldırıların şevk ve çalışma azimlerini asla kırmayacağını da sözlerine ekledi.