Ankara Kahramankazan’da mevsimlik işçi olarak çalışan iki aile arasında kız kaçırma olayıyla başlayan, bir polis memurunun şehit edilmesi, bir polis memurunun yaralanması ve bir kişinin de ölümüyle neticelenen olaylarla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6’sı tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre; Kumpınar Mahallesinde mevsimlik işçi olarak çalışan iki aile arasında kız kaçırma meselesiyle başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın devemında, zanlılardan birini hastaneye götüren polis memuru Muhammet Uz’un şehit edilmesi ve bir polis memurunun yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sorgulamaları tamamlanan şüpheliler bugün yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden polis memuru Muhammet Uz’u şehit olduğu ve Aziz Erol’un yaşamını yitirdiği hastane baskınını yapan Fikret Genç, Orhan Genç ve Levent Genç ile Kanalboyu Caddesi üzerinde çatışmaya giren zanlılar Ş. E., M. I., A. S. tutuklandı. Yine Kanalboyu Caddesi üzerinde meydana gelen çatışmada yaralanan ve hastanedeki tedavisi devam eden F. E. için ise gözaltı kararı verilirken, diğer zanlı N. E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.