ANKARA (İHA) – Ankara’da 3 yolcu otobüsüne pompalı tüfekle ateş açan şahıs polis ekiplerince yakalanırken, olayda yaralanan 7 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.
Olay, saat 17.30 sıralarında çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan doğu illerine seyir halinde olan 54 AV 439, 36 FD 404, 13 DD 095 plakalı yolcu otobüslerine, Ankara Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında bir şahıs tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Olayda Selahattin Aslan, Selçuk Yağız, Müfit Kara, Zülfü Kırmızıçiçek, Yusuf Yıldız, Büşra Yüce, Semra Aktacın yaralandı.
Yolcuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olay yeri inceleme ve terörle mücadele şube ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen ekipler otobüslerde incelemelerde bulundu. Olayın faili güney çevre yolunda polis ekiplerince yakalandı.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da olay yerine gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı. Vali Kılıçlar, olayın failinin güney çevre yolunda yakalandığı ve 24 suçtan sabıkası bulunduğunu açıkladı. Yanında 3 av tüfeği bulunan failin, polisle de çatışmaya girdiğini belirtti.