Mersin’de tartıştığı anne ve babasını öldürdüğü iddiasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan hemşirenin, cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.
6 Aralık 2015 günü, merkez Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde babası Fethi Korkmaz (57) ve annesi Aile Korkmaz’ı (55) öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan hemşire Seher D.’nin (30) yargılanmasına devam edildi. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Seher D., kaldığı cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu ve şu an bir hastanede yoğun bakımda olduğu için katılamadı. Duruşmada, Seher D.’nin avukatı, müvekkilinin gerçekleştirdiği olaydan dolayı pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini söyledi. Müvekkilinin akıl sağlığının iyi olmadığını ileri süren avukatı, bundan dolayı kaldığı cezaevinde intihar girişiminde bulunduğunu belirtti.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığının tespiti için hastaneden rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
6 Aralık 2015 tarihinde, merkez Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde ikamet eden Fethi Korkmaz ve eşi Aile Korkmaz, evlerinde öldürülmüş olarak bulunmuş, kuvvetli cinayet şüphesiyle soruşturmayı yürüten Mersin Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aileyi en son ziyaret edenin, Muğla’nın Milas ilçesinde hemşirelik yapan kızları Seher D. olduğunu tespit etmişti. Olayın duyulmasının ardından yeniden Mersin’e gelen Seher D., emniyetteki çelişkili ifadelerinin ardından ailesini öldürdüğünü itiraf edince, 9 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İki çocuk annesi Seher D.’nin ailesindeki birikimlerini istediği, olumsuz yanıt alınca cinayeti işleyip, ailesinin evinden aldığı 7 bilezik, 1 altın zincir, 2 yüzük, 1 çeyrek altını beraberinde götürdüğü tespit edilmişti. Seher D. hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.