Konya’da, kontrolden çıkan otomobilin şarampole uçmasıyla hastaneye götürülen anne ve kızı hayatını kaybetti. Kazada yaşlı kadının kızı ve damadı ağır yaralandı.
Kaza, saat 09.15 sıralarında Konya-Ereğli kara yolunun 15. kilometresinde meydana geldi. Ereğli ilçesinden Konya istikametine giden Ali Özcan idaresindeki 42 E 2788 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine ambulans, itfaiye ve polis geldi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Ayşe Kavas (80) ile kızı Sevide Kavas (56)’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.
Araçta sıkışan sürücü ise itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sürücü Ali Özcan ve eşi Hüsne Özcan (54) da ağır yaralanarak ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Bağırsak rahatsızlığı bulunan Ayşe Kavas’ın iki kızı ve damadı tarafından tedavi amacıyla kent merkezindeki bir hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Kazada annesiyle birlikte ölen Sevide Kavas’ın Ereğli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünde çalıştığı öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.