Darbe girişimin ardından sokağa dökülen Antalyalılar 5’inci geceyi de meydanlarda geçirdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Şeytanın bekçileri bu milletin geleceğini karartmak istedi. Bu millet tanka da topa da imanlı göğsüyle karşı koydu” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup asker tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmesi hedeflenen darbe girişimi sona erdirildi ancak girişimin etkileri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle sokağa dökülen vatandaşlar her gece meydanları doldurup demokrasi için nöbet tutuyor. Antalya’da da demokrasi nöbetinin durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. 5 gecedir meydanı boş bırakmayan vatandaşlar bu gecede ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelip darbe karşıtı sloganlar attı.
Vatandaşlara destek için Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, DTO İnanç Kendiroğlu ve çok sayıda STK temsilcisi de meydana hazır bulundu.
“Şeytanın bekçileri bu milletin geleceğini karartacaklardı”
Darbe karşıtı sloganların sık sık atıldığı meydan da Vali Karaloğlu, darbecileri sert bir dille eleştirerek, “15 temmuz gecesi maalesef çok kötü şeyler yaşandı. Sivil vatandaş üzerine o vatandaşın vergisiyle alınmış uçaklarla, helikopterlerle mermiler yağdırıldı. Ne için? Ordunun içine yuvalanmış şeytanın bekçileri bu milletin geleceğini karartmak için yaptılar. Bu millet tanka da topa da imanlı göğsüyle karşı koydu. Türkiye yeni bir sürece başladı. Artık Türkiye içindeki FETÖ terör örgütüyle iç içe olan hiç kimseyi kamu kurumlarında barındırmamalıdır” dedi.
“Bu darbe değil, şeytani bir şey”
İl Emniyet Müdürü Tonbul ise şeytani bir şebekeyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Halkın hür iradesine gem vurmaya kalkan şeytani bir şebeke ile karşı karşıya kaldık. Ama sizlerin bu iradesiyle evvel Allah buna karşı koyduk. Bu darbe değil, bu şeytani bir şey. Benim askerim vatandaşıma kurşun sıkmaz. Bunlar benim milletimin askeri değil. 30 yıllık meslek hayatımın 20 yılı özel harekatın içinde geçti. Benim için çok kutsal olan daire başkanlığım bombalandı. 47 kardeşim şehit oldu. Oraya PKK dahi kurşun sıkamadı. Bunu çok iyi anlamak lazım”.
“Millet direksiyona geçti”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de meydanı dolduran kalabalığa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine karşılık verdikleri için teşekkür etti. Kurulan tuzağa Türkiye’nin direksiyonuna geçen milletin cevap verdiğini belirten Türel, “Kurulan tuzağa millet cevabını verdi. 3 5 alçağa haine birlik ve beraberliğinizle en güzel cevabı verdiniz. Antalya’nın sivil unsurlarının hepsinin başkanları burada. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye, milletin direksiyona geçtiği Türkiye’dir. Bu alçakların ortaya koyduğu oyunlar bir çok vatandaşımızın canına mal oldu. Kefenimizi giyip yola çıktığımızı söylediğimizde bu hainler inanmadılar” dedi.
Vatandaşların bekleyişi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.