Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından Antalya ve Alanya Adliyesi’nde görevden alınan 37 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
HSYK 2. Dairesi tarafından Antalya ve Alanya Adliyesi’nde görevden alınan 37 hakim ve Savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Antalya Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcıları Abdullah Cebeci, Galip Aşık, Oğuz Aydın, Hakan Dündar, Osman Özdamar, Mehmet Turan, Hüseyin Yavuz, Vedat Kurtoğlu ile hakimler, Hafize Yavuz, Yaşar Turan, Oktay Dayı, Serdar Gürler, Bekir Soytürk, Durmuş Çetin, Yüksel Hız, Özkan Doğan, Fadime Aydın, Mahmut Günay, Ayşen Dündar, Durmuş Kara, Erkan Yılmaz, Yasemin Kurtoğlu, Alibey Dikili ve Alanya Adliyesi’nden Halil Tarkan, Hasan Çamlıbel, Esma Aksoy, Derya Zorlu, Emrullah Şekerci, Ali Girgin, eşi Mücella Girgin, Kerim Kuru ve Sinan Kart ile savcılar Ali Zorlu, İsmail Demir, Hüseyin Aksoy ve Hamza Özbey gözaltına alındı.
Ayrıca MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklu bulunan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Antalya Cumhuriyet Savcısı Süleyman Bağrıyanık hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan 36 hakim ve savcının sorguları TEM’de devam ediyor.
Öte yandan gözaltına alınan hakim ve savcılardan çoğunun HYSK Adli Yargı Haziran Ayı Kararnamesi ile Antalya’da görevlendirilmişti.