Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen ve dün adliyeye sevk edilen 34 kişiden 33’ü tutuklandı
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen şüphelilere yönelik kent merkezinde operasyon yaptı. Çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, FETÖ’ye öğrenci ve eleman kazandırdığı ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda FETÖ lideri Fetullah Gülen’in çok sayıda örgütsel dokümanı bulundu. Emniyette sorguları tamamlanan 34 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında dün adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen 34 kişiden 33’ü nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmaktan tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Şüphelilerin ’serrehber’ ve ’hususiciler’ olarak bilindiği ve örgüte hangi öğrencilerin alınacağını, nasıl yetiştirileceğini, öğrencilerin hangi meslekte hangi kamu kurumuna yerleştireceklerini belirledikleri öne sürüldü. Başta öğretmen ve çeşitli meslek gruplarından olan şüphelilerin örgütün yer altıcıları olarak da bilindiği ve kendilerini hiçbir şekilde deşifre etmeden faaliyetlerini yürüttükleri iddia edildi.