Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Antalya’da vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet müdürleri, asker, akademisyen ve öğretmenlerinde bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında bin 23 kişi meslekten ihraç edildi.
FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen öğretmen, asker, polis, akademisyen ve diğer kamu kurumlarındaki memurların tam isim listesi yayımlandı. 1 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ihraç listesinde, Türkiye Genelinde 50 bin 589 kamu personeli yer alıyor.
Antalya Valiliği tarafından paylaşılan ve Antalya’da kamu görevinden ihraç edilen toplam bin 23 kişi arasında vali yardımcıları Bilal Çelik ve Mestan Yayman ile Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan’da yer alıyor. Ayrıca il Emniyet Müdürlüğünde aralarında 3-4 Sınıf Emniyet Müdürü’nün de bulunduğu 98 kişi Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 3 askeri personel, 639 öğretmen ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 279 kişi meslekten ihraç edildi.
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde aralarında halen tutuklu olan İletişim Fakültesi eski dekanı Mehmet Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Sadettin Sarı, eski genel sekreter Bahadır Kerimoğlu ve firari olan eski Rektör Yardımcısı Ömer Geçici’nin de bulunduğu 40 kişi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden de 4’ü profesör 44 akademisyen ihraç edildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde 98 personel
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nde ise Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü Önder Maç, İnşaat Emlak Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Gazipaşa Hava Limanı Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Coşkuner, Koordinasyon Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Nurullah Güler, Özel Harekat Şube Müdürlüğü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tunay Erdem, Kaş İlçe Emniyet Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Şahin, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Rafet Çalışkan, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünde 4. Sınıf Emniyet Müdürü Vehbi Demirbaş, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğünde 4. Sınıf Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, Personel Şube Müdürlüğü emrinde bulunan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Bekir Kuşaksız, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 4. Sınıf Emniyet Müdürü Erdal Manav, Akseki İlçe Emniyet Amirliği’nden Emniyet Amiri Aşır Yıldız, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden Emniyet Amiri Öner Doğan, Gündoğmuş İlçe Emniyet Amirliği’nden Emniyet Amiri Volkan Altunbulak, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Emniyet Amiri İhsan Koka ile Komiser, Komiser yardımcısı, Başpolis ve polis memurlarının bulunduğu 98 kişi meslekten ihraç edildi
Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 3 askeri personelde ihraç edildi.
Milli Eğitim’de 639 kişi
Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerde 3’ü Büyükşehir Belediyesi’nde görevli maarif müfettiş, 2’si memur ile 634’ü öğretmen 639 kişi meslekten ihraç edildi.
İl Müftülüğü’nden 49 kişi
Antalya İl Müftülüğü’ne bağlı Akseki Müftüsü İlyas Keser, Gündoğmuş Müftüsü Mehmet Coşkun’unda aralarında bulunduğu vaiz, imam ve Kur’an kursu öğretmeni 49 kişi’de meslekten ihraç edilenler arasında yer aldı.
Antalya’da kamu kurum ve kuruluşları ihraç listesi ise şöyle:
Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü Afife Taş, SGK il Müdür Yardımcıları Ali Poyraz, Ali Sarıtepe, Muratpaşa SGK Güvenlik Merkezi Müdürü Haluk Bilgiç, Alanya SGK Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Murat Uyar ve 10 memur ile, İller Bankası A.Ş. İl Müdürü Faik Yücel Esen’in de aralarında bulunduğu 3 kişi, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruşlardan aralarında doktor, hemşire, teknisyen ve memurlarında bulunduğu 52 kişi, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 16 kişi, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı, ilgili kuruluşlardan veteriner, mühendis ve teknikerlerden oluşan 13 kişi, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 8 kişi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bağlı ve ilgili kuruluşlarından 6 kişi, Vergi Dairesi’nden 5 kişi, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’nden 5 kişi, Türkiye İş Kurumu’dan 3 kişi, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. İl Müdürlüğü’nden 3 kişi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden 2 Hava Trafik Kontrolörü, 1 Memur, 1 Güvenlik görevlisi, KYK’dan 3 kişi, Afet ve Âcil Durum Yönetim Başkanlığı’nda görevli 1 kişi, TRT’den 1 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından 1 kişi, Gümrük ve Ticaret il Müdürlüğü’nden 2 kişi, Göç İdaresi İl Müdürlüğü’nden 1 kişi, Antalya, DSİ’den 1, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme il Müdürlüğü’nden 1 mühendis, Türksat’tan 1 uzman, PTT’den 1 Mühendisin görevlerine son verilerek meslekten ihraç edildi.
AÜ’de 9’u Profesör 40 akademisyen
Akdeniz Üniversitesi eski Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu, Yurt dışına kaçan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Hakan Yaman,Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Levent Altınel, Tip Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/Beyin ve Sinir cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Nejmi Kıymaz, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Esma Yıldız,Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eski Müdürü Prof. Dr. Feyyaz Önder, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Banihan Günay, Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, Alanya İşletme Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör’nde bulunduğu Doçent, Yardımcı Doçent, Araştırmacı ve Öğretim görevlisi 40 kişi meslekten ihraç edildi.
ALKÜ’de 4’Ü Profesör 44 akademisyen
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden aralarında Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Durna, Mühendislik Fakültesi/Metalürji ve malzeme bilimi mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Raif Kurtaran, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı rof. Dr. Kazim Develioğlu, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim görevlisi ve okutmanların da bulunduğu 44 kişinin görevlerine son verilerek ihraç edildi.