Eskişehir’de bir şahsa cep telefonu ile ulaşıp oyalayan dolandırıcılar, aradıkları kişinin annesini dolandırdılar.
Edinilen bilgilere göre olay Ertuğrulgazi Mahallesi Dilber sokakta meydana geldi. H.Ü. (69) isimli kadının ev ve cep telefonlarını arayan dolandırıcılar, kendilerini emniyet müdürü olarak tanıttı. Yaşlı kadına ‘bir kuyumcu soygunu oldu ve kimliğiniz kullanıldı’ diyen soyguncular, yaşlı kadından 350 TL para ve 1 adet 30 gram altın bileziği çöp kovasına bırakmasını istedi.
Aynı dolandırıcılar farklı bir numaradan H.Ü.’nün çocuğu olan E.Ü.’yü de (51) arayarak, kendilerini Cumhuriyet Başsavcısı özel kaleminden komiser olarak tanıttı. E.Ü.’ye bütün ailevi bilgiler veren dolandırıcılar, ‘canlı bomba yakalandı ve üzerinden sizin kimliğiniz çıktı’ diyerek kandırdı. E.Ü.’ye polis merkezine giderek şikayette bulunması gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, telefonu da sürekli açık tutmasını istedi. Kendisine denildiği gibi polis merkezine giden E.Ü., annesi H.Ü.’nün dolandırıldığını, arayan kişilerin de kendisini oyalamak için böyle bir yol çizdiğini anladı.
E.Ü. polis ekiplerine, kendisini dolandırmaya çalışan ve ailesi ile kendi bilgilerini elde ederek suçta kullanma ihtimali olan şahıs veya şahıslardan davacı ve şikayetçi olduğunu belirterek şikayetçi oldu.
Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.