Bursa’da arkadaşının ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen zabıta memuru 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay cezayı onarsa zabıta memuru hapse girecek.
Olay, 13 Mart 2015 Cuma günü merkez Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi Paksoy Sokak’ta meydana geldi. 2 kadın arkadaşlarının da bulunduğu evde 56 yaşındaki zabıta memuru E.T. ile 59 yaşındaki Binali Ulucan arasında tartışma çıktı. Birbirlerini silah ve çekiç ile darp eden ikiliden Ulucan, zemin kattaki evin penceresinde çıkmak isterken düştü. Yapılan kontrollerde Ulucan’ın öldüğü belirlendi. Olayın ardından tutuksuz yargılanan E.T., hakkında Bursa 6’ncı Ağır ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama sonucu ölüm’ suçundan dava açıldı.
“Suçsuzum”
Olayı anlatan E.T., “Bayan arkadaşımla alkol aldık. Bu sırada bayan arkadaşımın tanıdığı bir başka kadını eve davet ettik. O da gelince birlikte alkol aldık. Alkolümüz bitince, Hatice hanım, ev sahibinden rakı getirmesi istedi. O da rakıyı getirdi. Daha sonra Ulucan, Hatice’yi alıp, odaya girerken kapıyı hızlı kapattı. Ben de alkolün etkisiyle neden kapıyı hızlı kapattığını sormak için odaya girdim. Ulucan, bana silah çekti. Silah ateş almadı. Kafama iki defa vurdu. Boğuşurken elindeki silah yere düştü. O sırada kapının yanında bulunan çekici alıp benim kafama vurdu. Elindeki çekiç kendi kafasına değmiş olabilir. Suçsuzum” dedi.
Adli Tıp, kalp krizi dedi
Ölen Ulucan’ın eşi ve çocukları, sanığın cezalandırılmasını istedi. Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, 6 çocuk babası Binali Ulucan’ın hafif yaralı olmasına rağmen darp sonrası efor ve stresin tetiklediği ani kardiyolojik ölümün kalp krizi sonucu meydana geldiği tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, zabıta memuruna 12 yıl, ardından da iyi hali ve diğer indirim maddelerini uygulayarak 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yargıtayın cezayı onaması durumunda E.T. cezaevine girecek.