Samsun’da tabancayı kurcalarken arkadaşının ölümüne yol açtığı iddiasıyla hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılan gencin yargılanmasına başlandı.
31 Mart’ta İlkadım ilçesi Hastanebaşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda H.E.K. (18), arkadaşı Nevzat Demircioğlu’nun (20) tabancasını incelerken silah ateş almış ve Demircioğlu vurularak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan H.E.K., çıkartıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek’ suçundan hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık H.E.K., bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine verdiği ifadede arkadaşını kazara vurduğunu söyleyen H.E.K., "Nevzat ile mahalleden arkadaşız. Olay günü arkadaşlarla mahallede sohbet ederken yanımıza geldi. Bana üzerinde tabanca olduğunu söyledi. Ben de bakmak istedim. Bir otomobilin arkasına geçtik. Belindeki silahı bana verdi. Tetiğe bastım, patlamayınca tabancanın arızalı olduğunu söyledim. Nevzat tabancayı alıp emniyetiyle oynadı. Daha sonra ben aldım. Doldur boşalt yaparken tabanca bir anda patladı. Nevzat koşarak diğer arkadaşların yanına gitti ve daha sonra yere düştü. Vurulduğunu anlayınca bir kamyonetin kasasına koyup hastaneye götürdük" dedi.
Duruşmaya katılan Nevzat Demirci’nin annesi Zehra Ayhan ise, "Oğlum ölmeden yaklaşık 2.5 ay önce kendisinin öldürüleceğini bana söyledi. Arkadaşları evin kapısına geldiğinde evde olmadığını söylememi istedi. Bu olaydan yaklaşık 15 gün önce oğlum Nevzat evde uyurken H.E.K. ve arkadaşları evimize gelerek uyuşturucu aradı. Bana ‘Bizi sıkıştırıyorlar, ne olur bulun yoksa bizim başımız sıkıntıya girecek’ dediler. Daha sonra ben içinde bonzai ve extacy bulunan poşeti buzdolabının üzerinde bulup diğer oğlumla sanığın arkadaşlarına gönderdim. Davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu.
Tanık ifadelerini de dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.