Ataşehir’de lüks bir restoranda eşinin 3 yaşındaki yeğeni Y.K.’ya kimyasal saldırı düzenlediği iddiasıyla, ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek’ ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak’ suçlarından yargılanan enişte Cihan Araçman, 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ataşehir’de lüks bir restoranda eşinin 3 yaşındaki yeğeni Y.K.’nın yüzene asit atarak kimyasal saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan Cihan Araçman’ın karar davası görüldü. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman, müştekiler Cenk Kocakaya ve Işıl Güven ile taraf avukatları olayda mağdur olan diğer çocukların yakınları katıldı.
3 yaşındaki yeğeni Y.K.’nın yüzüne asit attığı iddiasıyla ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek’ ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak’ suçlarından yargılanan Cihan Araçman, 9 yıl 6 ay hapis cezası ve 3 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.
Müştekilerin avukatları sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra sanık Cihan Araçman’a son sözü soruldu. Sanık Cihan Araçman önceki savunmalarını tekrar ederek, "Benim tek hatam montumun cebinde kalan ve üzerinde boya yazılı kutuyu kontrol etmemek oldu. Olay salonunda oğlum ve diğer kişiler ile zaten yüzü boyalı olan mağdur yeğenin tekrar yüzüne eline boya dökmek istemiştim. Yaralandığını bile anlamadım. Yerime geçerek oturduğumda annesinin yanına gelen çocuğun gözleri açıktı. Muhtemelen yüzünün yıkanmasıyla gözleri tahriş oldu. Ben hala hastaneye gidene kadar mağdurun yaralandığını bile bilmiyordum. Olay yerinden ve sonrasında evden kaçmadım. Elimden geldiğince adalete yardımcı olmaya çalıştım. Hiç bir delil gizlemedim. 14 aydır tutukluyum, yinede söz konusu maddeyi kontrol etmeden böyle bir olaya neden olduğum için pişman ve üzgünüm bundan sonra da maddi ve manevi olarak mağdur Y.K.’ye yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.
Sanığın son savunmasını yapmasının ardından mahkeme TCK’nın 87/2-b-d maddeleri uyarınca yaralanan mağdurun yüzünün sürekli değişikliğe ve organlardan birinin işlevini yitirmesi niteliğinde olduğundan verilen ceza iki kat arttırarak sanığın 9 yıl 6 ay ceza almasına karar verdi.
Öte yandan mahkeme çıkışında mağdur çocuğun ailesi, basın mensuplarına açıklamada bulunmadan adliyeden ayrıldı.