Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, organize suç örgütü kurarak oto hırsızlığı yapan şebekeyi 2 ay süren takip sonucu “Halka” operasyonu ile çökertti. Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir zanlının askerden dönen oğlu için otomobil çaldırdığı belirlendi.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu polisleri, organize suç örgütü kurarak oto hırsızlığı yapan ve çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek satmaya çalışan kişilere yönelik operasyon başlattı. Ankara başta olmak üzere İstanbul, Konya, Niğde ve Adana’ya eş zamanlı operasyon düzenleyen polis 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, 2011-2016 yılları arasında çalındığı tespit edilen farklı model ve farklı marka 50 araç ele geçirildi.
ÖRGÜT LİDERİ ÇALDIRDIĞI ARACI OĞLUNA HEDİYE ETMİŞ
Polis yürüttüğü çalışma sonrası örgüt lideri olduğu tespit edilen Abdurrahman S.’ye ulaştı. Abdurrahman S.’nin askerden yeni dönen oğlu için araba çaldırdığı ve çalınan aracın motor ve şasi numarasını değiştirip oğluna hediye ettiği tespit edildi. Örgütün Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bulunan bir yazlığı çalınan araçların motor ve şasi numaralarının değiştirilmesi amacıyla kullandığı belirlendi.
Örgüt üyelerinin ifadeleri sonucunda örgütün şifreli mesajlarına da ulaşıldı. Örgütün, motor ve kaşesi değiştirilecek araçlara “kiralık yazlık”, çalınacak araçlara “kazak”, araç çalma eylemine “kazak örmek”, araç çalındıktan sonra ise “armut” dediği öğrenildi.