Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 106 Topçu Alay kışlası istinat duvarı yanına bırakılan şüpheli paket, tezkere alan bir askerin valizi çıktı. Olay askerin geri dönmesiyle anlaşıldı.
İslahiye ilçesi Erenler Mahallesi’nde bulunan 106 Topçu Alay Komutanlığındaki istinat duvarının önüne bırakılan siyah ve tekerlekli valiz, bomba paniğine neden olmuştu. İçerisinde patlayıcı madde olması ihtimaline karşı, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alınırken, bölgeye bomba imha uzmanları ve frekans karıştırıcı jammerler istenmişti. Olay yerindeki caddeye araç trafiği kontrollü sağlanırken, yaya trafiği ise tamamen kapatılmıştı. Bomba imha ekipleri bölgeye beklenirken alana gelen A.Ç isimli bir şahıs, valizin kendisine ait olduğunu söyledi. Tezkere aldığını ve yanına gelen ailesini karşılamak amacıyla valizini bir süreliğine duvar önüne bıraktığını belirten A.Ç, kendisinin otogardan geriye döndüğünü ifade etti. Polis ile birlikte valizinin yanına giden A.Ç., valizi açarak içerisindekileri polislere gösterdi. İçerisinde kıyafet ve kitaplar bulunan valiz, güvenlik güçlerine ve çevredekilere rahat nefes aldırdı. Valiz sahibi A.Ç., "Bugün tezkere aldım. Ailem de beni karşılamak için Kahramanmaraş’tan gelmişti. Onları karşılamak için otogara kadar gitmiştim. Elimde valizimi taşımamak için buraya bırakmıştım" dedi.
bomba paniği yaşayan vatandaşlar da, "Böyle kritik bir bölgede bırakılan valiz, bizi çok korkutmuştu. Allah korudu. İçinde patlayıcı madde olmaması bizleri sevindirdi" diye konuştu.
Ekipler, valizi teslim ettiği A.Ç., olay yerinden ayrıldı.