Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi bir grup, 15 temmuz darbe girişimini lanetlemek ve Şehit Ömer Halisdemir’i anmak için yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşün ardından kafeteryaların bulunduğu bölgede İstiklal Marşı okunması sırasında ayağa kalkmayan üç öğrencinin ise gözaltına alındığı bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi’de yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i anmak ve 15 Temmuz darbe girişimini lanetlemek üzere Yakut çarşısından Olbia Çarşısı’na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve Şehit Halisdemir’in fotoğrafının bulunduğu dövizleri taşıyan öğrenciler yürüyüş süresince sık sık şehitler anısına sloganlar attı. Kız öğrencilerin de eşlik ettiği yürüyüş Olbia Çarşısında sona erdi. Burada grup üyeleri İstiklal Marşı okumak için alanda bulunan öğrencileri saygı duruşu için ayağa kalkmaya davet etti ve kafelerde oturan öğrencilerin de ayağa kalkmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Yürüyüş amaçlarının darbe girişimini lanetlemek ve Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere şehitleri anmak olduğunu belirten Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, "TBMM’yi bombalayacak kadar gözleri dönen ihanet şebekesine karşı demokrasinin ve hukuk devletinin yanında yer aldığımızı ifade ediyoruz. Darbeyi durduran ve püskürten şehitlerimizi unutmamaya kararlıyız. İhanetin alnına mızrak olup saplanan Kahraman Astsubay Şehit Ömer Halisdemir biz nefes aldığımız sürece anılacaktır" dedi.
Yürüyüşün ardından, İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkamadıkları tespit edilen 3 kişinin Antalya Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.