Kocaeli’de bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Avukat Mehmet Samim Geredeli cinayeti ile ilgili emniyette işlemleri tamamlanan 2 kişi adliyeye sevk edildi. Cinayetin geçmişe dayalı kamulaştırma husumetinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz salı günü İzmit’in en işlek yerlerinden olan Fethiye Caddesi’nde meydana gelen olayda avukat Mehmet Samim Geredeli uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Olay ile ilgili inceleme başlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri İstanbul’un Pendik ilçesinde belirlenen adreslere gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarda cinayete karıştığı iddia edilen B.C.T ve H.S isimli 2 şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan operasyonlar neticesinde 3 adet pompalı tüfek, 1 adet Glock marka tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Olay ile ilgili incelemelere devam eden emniyet ekipleri cinayetin 1 numaralı faili Serhat Abdullah Sağ için arama çalışmalarına devam ederken cinayetin sebebi olarak 20 sene önce Serhat Abdullah Sağ ile maktül Mehmet Samim Geredeli’nin bir arazinin kamulaştırılması ile ilgili bir husumeti olduğu iddia ediliyor. İki şüpheli emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.