Şehit aileleri ve gazi yakınları Almanya, Belçika ve Fransa’nın ardından Avusturya’yı da protesto etti. Şehit aileleri ve gazi yakınları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları teröre destek verdiği gerekçesiyle Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.
Şehit aileleri ve gazi yakınları Avusturya’yı teröre destek verdiği gerekçesiyle Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Elçilik önünde grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, "Avusturya Büyükelçisi meclise gidip PKK’ya sırtını dayayan milletvekillerine destek verdiği için eline kan bulaşmıştır. Ülkemizde şehit edilen binlerce vatandaşımızın vebaline girmiştir” dedi.
“Bizler hiçbir zaman sizin topraklarınıza göz dikmedik”
“Buradan bize düşmanlık besleyen tüm dünya ülkelerine ve özellikle sözde dost ve müttefikimiz konumunda olan bize düşmanca tavır takınan Avrupalılara sesleniyorum” diyen Lokman Aylar basın açıklamasında şunları kaydetti:
“Biz ülkemize düşmanlık besleyenlere buradan sesleniyoruz. Bizler sizlere ne kadar saygılı isek sizden de aynı saygıyı bekliyoruz. Bizler hiçbir zaman sizin topraklarınıza göz dikmedik. Bizler ülkelerinizi bölmeye, parçalamaya çalışmadık. Ülkenizdeki hiçbir terör örgütünü desteklemedik. Biz sizin hakkınızı hukukunuzu hiçbir zaman çiğnemedik ama görüyoruz ki, sizler direk veya dolaylı olarak ellerinizi yakmamak için kullandığınız taşeron terör örgütleri aracılığıyla bizleri bölmeye parçalamaya çalışıyorsunuz. Birliğimize, beraberliğimize göz dikiyorsunuz. Maşa olarak kullandığınız terör örgütlerini himaye ediyorsunuz. Onlara silah verip üstümüze gönderiyorsunuz. Unutmayın terör ve terörist her yerde aynıdır. Bizim teröristimiz kötü, sizin teröristiniz iyi mantığı yanlıştır. Bu terör örgütlerini himaye etmekten vazgeçin.”
“Ey Avrupa, ey Amerika”
Avrupa’nın yanı sıra Amerika’ya da seslenen Aylar, “Meclisimizi bombalayan, emniyet binalarımızı bombalayan, 246 vatandaşımızı şehit eden binlercesinin yaralanmasına sebep olan terör örgütünün liderini neden ülkemize iade etmiyorsunuz? Bizler Usame Bin Ladin’i ülkemizde himaye etseydik ne yapardınız? Kendiniz için istemediğiniz bir şeyi bizim için neden istiyorsunuz? Biz ülke olarak sizden çok şey istemiyoruz, sadece empati kurup dürüst olmanızı istiyoruz. Bizim hiçbir Avrupa ülkesinin vatandaşları ile sorunumuz yoktur. Avusturya ile Avusturya vatandaşları ile hiçbir husumetimiz yoktur. Bizim sorunumuz Avusturya’da sorumluluk makamında oturup sorumsuz açıklamalar yapan devlet başkanlarına, bakanlarına ve meclisimize gidip PKK’nın arka bahçesi konumunda olan HDP’li vekillere destek veren büyükelçi ile sorunumuz vardır” diye konuştu.
Grup elçilik çevresinde bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde polis kontrolünde dağıldı.