15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Aydın’da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Aydın’da polis ekipleri de nezarethaneler de yoğun günlerini yaşıyor.
Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından güvenlik güçleri ildeki kritik noktalarda daha yoğun güvenlik tedbiri alırken, Aydın’a giriş ve çıkış noktalarındaki denetimler de yoğunlaştırıldı. Bir yandan gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilirken, diğer yandan gözaltılar devam ediyor.
“Hesap hareketleri şüpheli bulunan polisler de açığa alındı”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada bağlı bulundukları amirliğe çağrılan 74 polisin silahına ve kimliğine el konulurken, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda güvenlik güçlerine mensup çalışanların hesap hareketlerinin de izlendiği öğrenildi. Yapılan çalışmalar kapsamında FETÖ/PDY terör örgütüne destek verdiği bilinen ve TMSF tarafından faaliyetleri durdurulan bankada hesabı bulunan güvenlik güçlerinin de açığa alındığı öğrenildi.
Aydın’da Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre; FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışması sonrası 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Aydın il genelinde düzenlenen operasyonlarda; HSYK tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan 26 Hakim’den 20’sinin 11 Cumhuriyet Savcısı’ndan 8’inn yakalandığı belirtildi. 6 Hakim ve 3 cumhuriyet savcısının yakalanması için çalışmaların devam ettiği, Aydın’da olabileceği gerekçesi ile başka illerden yakalama kararı gelen 5 hakim 2 savcı ve 1.’i kurmay albay 8 kişiden, kurmay albay ve 1 hakimin yakalandığı belirtildi.
“Gözaltılar devam ediyor”
Önceki gün, il genelinde vakıf ve dernekler aracılığı ile maddi ve ayni yardımlar toplama, cemaat okulları aracılığı ile elaman yetiştirme, iş adamları ve sanayiciler aracılığı ile finans gücünü arttırarak toplanan paraları örgüte finansal destek sağlamak için kullanma gibi faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 55 şahıstan 29’u yakalandı. Dün aranan 28 kişiden 2 kişinin de daha yakalandığı şu an itibariyle aranan kişi sayısının 26 olduğu öğrenildi. İfadeleri alınan 29 kişi adliyeye sevk edildi.