Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Cennet Tepesi mevkiinde çıkan yangında yaklaşık 2 dekar otluk alanda çok sayıda ağaç ve çam fidanı zarar gördü.
Alınan bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Cennet Tepesi ile Ayvalık Devlet Hastanesi arasında bulunan araç yolunun Yenimahalle bölümünde çam ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, ağaçların zemininde bulunan otluk alanda etkili oldu. Yangında yeni dikilmiş çam ağacı fideleri kül olurken, bölgedeki birçok genç çam ağacı da zarar gürdü. Rüzgarın etkisiyle yolun öteki yanına da sıçradığı gözlenen yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 5 arazöz, Ayvalık Belediyesi’ne ait su tankerleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait araçlarla kalabalık bir ekip müdahale etti.
Yenimahalle halkından da bir grup vatandaşın söndürme çalışmalarına katıldığı yangın yaklaşık 1 buçuk saatlik hummalı çalışmaların ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın mahalline gelen Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, soğutma çalışmalarını yerinde inceledi. Bacan, yangının ucuz atlatıldığını belirterek, yaz döneminde orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi.
Olay yerine gelen Ayvalık’ın tanınmış simalarından Aysel Namlı da yangında küçük çam ağaçlarının küle dönmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Yazık oldu" dedi.