Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bank Asya Samsun Bölge Müdürlüğü ve Samsun Şubesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bölge müdürünün de bulunduğu toplam 12 kişinin yargılanmasına başlandı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkezli Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Konya’nın Ereğli ilçesinde 5 Nisan 2016 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, "FETÖ-PYD’ye üye olmak, cemaate yakın okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarında usulsüz kesintiler yaparak örgüte aktarmak, resmi belgede sahtecilik, Bankacılık Kanunu’nda tanımlanan zimmet suçunu işlemek, terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından aralarında Bank Asya Samsun Bölge Müdürü E.A., Bank Asya Samsun Şubesi Operasyon Yönetmeni O.E., ile Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu toplam 12 kişiye gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında yaklaşık bin 500 banka dekontu ve belgenin kriminal incelemelerinde birçoğunun sahte olduğunun tespit edildiği ve mesai saatleri dışında da çalışmalar yaptıkları belirlenmişti.
Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davada, 1 sanık Ereğli Adliyesi’nden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılırken, 10 sanık ise duruşmada hazır bulundu. 1 kişi ise duruşmaya katılmadı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar kendilerini savundu. Bank Asya Bölge Müdürü E.A. kendini savunarak, “Benim FETÖ ile ilişkim yoktur. Ben onların adamı olmadığım için bankada yapılan şüpheli işlemlerle ilgim yoktur. Ben Bank Asya’ya FETÖ referansı ile geçmedim, iyi bir bankacı olduğum için geçtim" dedi.
Duruşma devam ediyor