Bursa’nın İnegöl ilçesinde misinaya takılarak mahsur kalan bir karabatak, zemini bataklık olan baraja giren cesur bir görevli tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş Boğazköy barajında dala takıldığı için uçamayan yabani deniz kuşunun çırpındığını fark etti. Barajın ortasındaki ağacın dalına takılarak mahsur kalan karabatağı gören vatandaş, durumu belediyeye bildirdi. Belirtilen yere gelen İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arama kurtarma ekibi, baraj çevresinde kısa bir araştırma yaptıktan sonra kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipten bir personel zemini bataklık olan barajın sularına kendini bıraktı. Yüzerek karabatağın takıldığı yere gelen görevli, balıkçıların kullandığı misinaya takılarak mahsur kalan karabatağı kurtarmak için büyük çaba sarf etti.
Zemini bataklık olmasına rağmen baraja girip, misinaya takılan kuşu kurtaran cesur görevli, yırtıcı olan kuşu bir eliyle tutup, tek eliyle yüzerek kıyıya ulaştı. Sol kanadından yaralanan karabatak, Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı.